Tanssimainos

Ookkos sää käyny tanssuissa Toivolla? Toivon talolla on tanssattu jo yli sata vuatta ja enemmänki. Tyäväenyhristys Toivon talo or rakennettu jo 1916. Mutta tansseja on piretty sitäkin kauemmin. Eihän sitä tyäväentalookaan ois saatu rakennettua jossei olis tansseja piretty ja sillä rahaa kerätty.
Oli siinä kapinakeväänä jotain onkelmia, mutta tyäväenyhristyksessä oli niin neuvokkaita miähiä että talo saatiin takasin yhristyksen käyttöön. Kakskytäluvulla tanssattiin taas. Meno äity nii hirveeks, että tansseja saatii jatkaa vasta sitte ku talon nurkalle laitettii putka. Että saatiin ne juappolallit ja riirah haastajat pantua lukkojen taa.
Eihän nää tanssit pelkästääm mitää oman kylän juttuja ollu. Tanssiin tultiin Nokialta ja Tampereelta saakka. Siä sitte Nokian poijjaat riiusteli noita Pirkkalal likkoja. Kulkupelit oli kans komeet ku tultii reellä Pyhäjärven ylitte sitä Hiirentiätä pitkin. Se Hiirentiä on menny Ruavereltä Vesilahteen tosta jään ylitte ihar rautakauresta saakka, mitä ny kesäaikaan tiätysti venettä tarvittiin.
Sitte kur rupes noita automopiileja tulee, nii Toivolle pääsi Suajärven onnikalla. Sillä oli kääntöpaikka tua Leukun tiähaarassa ja siältä tultiin kinttupolkua mettäl läpi Ropposii. Varmaan oli kurakelillä lumperit jalassa ja tanssikenkät vaihrettii vasta talolla. Sillon sillä onnikalla pääsi tanssiin aina Tampereelta saakka. Ny sinne ei onnikka kulje, mutta pirssillä taikka omalla autolla sinne on helppo tulla.
Tyäväentalo on siis Ropposissa taikka Ranaatimmäentiällä. Ropposiks sitä paikkaa sanottiin sen takia ku siä Pirkkalankylällä oli paljon noita mäkitupalaisten mökkejä. Ei ne mitään talojakaan ollu semmosia ropposia vaa. Ja se Ranaatimmäentiä on saanu nimensä jostain ruatusotamiäs Ranaatista joka vissiin taisteli jo Suamen sorassa ja asusteli siä kylällä.
Om muutem monta tanssikenkää puhki kulutettu senkin talon lattioilla – nii ja lattioita. Tää on ny jo ainaki kolmas lattia menossa. Piretään hualta, että luistoo riittää ku taas tanssataan 18.3. kuurelta illalla. Nokiah harmokikkakerhon orkesteri vetää tankoo ja valssia niim maan perusteellisen hyvin. Voksit ja humpakkin toi Heinolan Riitta vetää kyä antaumuksella. Jos oot aina halunnu tanssia jenkkaa taikka polkkaa, niin nekin kyllä sopii ohjelmaa.
Puffetil likat pitää pannun kuumana koko illaj ja niittenkin kanssa saa ihar rupatella.
Ottakaa vaikka semmonen tilataksi ja tulkaa isolla porukalla viättää hauskaa iltaa hyvän musiikin ja mukavien ihmisten seurassa. Teirät toivotetaa heti tervettulleks jo pihalla. 

Pin It on Pinterest